Можна нескінченно дивитися на три речі: вогонь, воду і як твої друзі скаржаться на осінню хандру …
Куди вирватися на вихідні до Європи?
9 Червень, 2023
Можна нескінченно дивитися на три речі: вогонь, воду і як твої друзі скаржаться на осінню хандру в сторіз. Якщо до твоїх планів не входить долучатися до клубу «пити какао на підвіконні, сумувати і думати про нього (неї)», хутчіш обирай тур вихідного дня, пакуй валізи і гоу розвіятися до Європи на вихідні.
Пікнік у Словенії
В нашому ТОПі недооцінених напрямків серед мандрівників лідирує Словенія. Ми вирішили це виправляти, адже ти точно маєш побачити країну, де поєднується краса природи з вражаючою архітектурою та смачною кухнею! Обирай зручні дати — та вирушай до Любляни з тотальним релаксом на озері Блед.
Що там робити? Спершу, гуляти. Любляна розташована дуже близько до Італії та Австрії, тому в ній поєдналися італійська експресія та австрійська душевність одночасно. На відміну від розпіарених столиць Європи, тут затишно, тихо і не покидає відчуття дому. Ми пройдемося головною площею міста та незвичайним Потрійним мостом, з яким пов’язана цікава історія. Спочатку міст мав бути лише один, але місцева влада захотіла пустити по ньому трамвай. Місця і для пішоходів, і для трамвайних колій виявилося замало, тому архітектор Йоже Плечник взяв та й добудував ще два пішоходних мости по обидва боки. Трамваю вже давно немає, а такий цікавий міст залишився.
Подивимося на Люблінський замок та за бажаннями перекусимо домашніми ковбасками у Klobasarna. Тут же можна спробувати національний десерт штруклі. До речі, неподалік закладу знаходиться ратуша з прапором міста. Цікаво, що обирали його народним голосуванням на відкритому конкурсі, і будь-хто міг надіслати свій ескіз. До фіналу потрапив навіть прапор з рожевим слоном та веселкою, але місцеві вчасно зупинили цей політ фантазії.
На обід заглянемо до одного з автентичних ресторанчиків з місцевими стравами і спробуємо чевапчічі (смажені ковбаски з дрібно нарізаною цибулею у булочці,такий собі «балканський кебаб»), плескавацю (те ж саме, тільки замість ковбасок – кругла котлета), шопський салат та місцеве пиво Lasko.

Наш топ закладів у Любляні:
- Organic Garden (Ciril Metodov trg 11)— супер місце з вегетаріанським фастфудом;
- Restavracija Cubo (Šmartinska cesta 55) — страви з морепродуктів;
- Capriccio Ristopizza (Trubarjeva 52)— та сама піца на тонкому тісті;
- Gostilna Sokol (Ciril Metodov trg 18) — традиційна словенська кухня;
- Joe Pena’s Cantina y Bar (Cankarjeva 6) — одне з найпопулярніших місць, що славиться великими порціями.
Але це були б не ми, якби тур вихідного дня обмежився лише екскурсійною програмою! Звісно, ми також піднімемося на фунікулері, аби насолодитися панорамою міста з висоти пташиного польоту, а ввечері влаштуємо справжній бар-кроул, адже давно відомо: хочеш пізнати місто по-справжньому — відвідай тури з Eurotrips!
Наступного дня на нас чекає місце, яке точно отримає сотні «збережень» у твоєму Інстаграм — льодовикове озеро Блед. План другого дня такий: беремо вино і закуски, купаємося у прозорій воді або катаємося на човнику по озеру, оточеному Альпами. Після такого релаксу поїдемо у старий словенський замок. Якщо ти хочеш екстриму, гоу на бобслейну трасу — там емоцій наберешся на місяці вперед. А ті, хто залишився у Любляні, зможуть відвідати тур на найбільший пивоварний завод країни Union Brewery та познайомитися із культурою пивоваріння.
Ну що, ти у справі? Тоді обирай дати та бронюй тур вихідного дня до Словенії.
Вікенд у Будапешті
Втекти від робочих буднів до одного з найромантичніших міст Європи — завжди класна ідея. Відвідай тури у Будапешт і переконайся у цьому сам. Столицю Угорщини недарма називають «перлиною Дунаю», тож у перший день туру вихідного дня ми розвідаємо класні місцини разом із локалом. Побачимо Будайську фортецю, прогуляємося біля Королівського палацу та, звісно, замутимо фотки на одному з мостів, яких у Будапешті аж 15!
Місто засинає, і прокидається активне нічне життя. Як щодо традиційного бар-кроулу? Неможливо бути у Будапешті та не зацінити фішку міста — руїн-бари. Тож готуйся запалювати – ми вже придумали програму.
Ще одна особливість Будапешту, яка суттєво відрізняє столицю з-поміж решти — термальні джерела. Тож наша подорож не обмежиться виключно дослідженням міста -— вирушай релаксувати у купальнях Сечені.
Якщо ж ти хочеш пізнати та зрозуміти Угорщину більше, відвідай тур до казкового містечка Сентендре: їсти марципани, гуляти та дегустувати місцеве вино. А у вільний час зайдемо на перекус до Szimpla Kert — легендарного руїн-пабу з еклектичним інтер’єром.

Наш топ закладів у Будапешті:
- Spíler BistroPub (Király u. 13)— ресторан автентичної угорської кухні;
- Drum Cafe (Dob u. 2) — національна кухня за демократичними цінами;
- Bors GasztroBár (Kazinczy u. 10) — точно сподобається тим, хто полюбляє супи, а ще тут смачні сендвічі;
- Humus bar — фантастичний фалафель, пахлава та шакшука;
- Terminal (Erzsébet ter, 11)— стильний ресторан сучасної угорської кухні у будівлі колишньої автобусної станції.
Що спробувати серед страв угорської кухні? Гастрономічною візитівкою країни є суп-гуляш (обережно, він дуже ситний, тому не поспішай замовляти багато позицій з меню!). Якщо ти любиш рибу більше за м’ясо, замовляй халасле — це як гуляш, тільки з рибою. Не менш смачні страви угорської кухні: паприкаш (м’ясо, тушковане у сметанному соусі), лангош (місцевий фаст-фуд — перепічка з часниковим соусом та тертим сиром), шомлой галушка (бісквіт з ромом та апельсиновою цедрою).
Усі, хто хоча б раз побував у Будапешті, погодяться, що найкращий ракурс для споглядання міста саме з води. Тому за бажанням ти зможеш долучитися до прогулянки по Дунаю на кораблику з келихом шампанського і, повір, це увійде до топу найбільш романтичних вечорів у твоєму житті.
Не ховай валізу далеко — на тебе чекають нові пригоди. До того ж, аби розвіятися, навіть не треба брати відпустку — подорожі на вікенд задовольнять твою потребу у нових враженнях та не викликають додаткових питань у боса «Ну і куди ти знову збираєшся?».
Читайте також
Додати коментар
Дякуємо!
Ваш коментар з'явиться на сайті після модерації.
Коментарі +Додати коментар
На жаль, коментарів поки немає.